Vegetarisk matpaj med smak av timjan

Denna pajen blev väldigt god och skönnt med lite variation då jag inte ofta äter just matpaj, trotts att det är så enkelt att göra.
 


Recept pajskal
2 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
50 g smör
1 ägg
0,5 dl vatten
1 krm salt
 
Gör såhär :
Låt smöret bli rumsvarm och sätt på ugnen på 175 grader . Lägg sedan i smöret i mindre bitar i en matberedare och blanda med de torra ingridienserna . Tillsätt sedan ägg och vatten och kör tills du har en deg. Tryck ut degen i en en springform och låt stå kallt i 30min i kylen. Ställ sedan in skalet in i ugnen i 10 minuter.
 
Äggstanning
1 rödlök
ca 6-8 stora champinjoner
två nypor färsk bladspenat
150  riven ost
4 ägg
2 dl grädde
1 tomat
2 tsk citronpeppar
2 tsk timjam
1 tsk vitlökspulver
 
Gör såhär:
Hacka rödlök och champinjonerna i tunna bitar. Blanda sedan ihop alla ingridienserna  utom tomaten och häll i pajskalen . Skär tomaten i tunna bitar och lägg ovanpå , ströäven lite timjam uppepå. Grädda sedan i ugnen i 40 min på 200 grader.