Ugnsgrillade kycklingklubbor med bearnaisesås och kokt broccoli
Dagens mat blev riktigt smaskig första gången jag gör egen bearnaisesås. Mycket godare än köpt :)

Kycklingklubbor till 6 st:
Marinad ca:
2 dl olja
3 msk tamarisoja
kydda efter smak jag hade vitpeppar, salt, vitlökpulver, chilipulver, timjam och lökpulver
Lägg kycklinglåren i en påse och häll över marinaden och slut tätt utan luft .Marinera över natten eller någon timme och grilla sedan i ugnen på ett galler över en långpanna. Jag hade 200 grader i ca 1,5 timmen. Vände med jämna mellanrum och penslade även med marinade.
Bearnaisesås 4 post
250 g smör
1 schalottenlök
2 msk färsk, hackad dragon
1/2 tsk grovkrossad vitpeppar
2 msk rödvinsvinäger
1/2 dl vatten
3 äggulor
1 msk hackad persilja
salt och peppar
1 schalottenlök
2 msk färsk, hackad dragon
1/2 tsk grovkrossad vitpeppar
2 msk rödvinsvinäger
1/2 dl vatten
3 äggulor
1 msk hackad persilja
salt och peppar
Gör såhär:
Smält smör och låt det svalna något.
Skala och finhacka schalottenlöken. Lägg lök, hälften av dragonen, vitpeppar, rödvinsvinäger och vatten i en kastrull. Koka upp och låt småkoka tills all vätska kokat in i löken. Låt svalna något.Vispa ner äggulorna i löken. Vispa därefter ner det smälta smöret, först droppvis och sedan i en fin stråle under fortsatt vispning.Tillsätt persilja och resten av dragonen. Smaka av med salt och peppar.Håll såsen ljummen (blir den för varm skär den sig) och rör om då och då före servering.