Tomatbräserad kyckling med vitt vin
Detta revept kommer från lchf 2.0 boken. En jätte bra bok med mycket kunskap och härliga recept. Detta blev otroligt gott! Jag hade shirataki nudlar till som jag la i pannan de sista minuterna.

Recept 4 port
500 g kycklingfileer eller kycklinglårfileer
matfett att steka i
1/2 röd lök
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 orange paprika
1 ask körsbärstomater
1/2 zucchini
2 dl grönsaksbuljong
3 dl vin
1 msk tamarisoja
1 msk tamarisoja
1 msk rosmarin
Gör såhär:
Stek kycklingen så den får lite färg. Finhacka lök och vitlök. Lägg i pannan med kycklingen.
Häll i vin, buljong och tamarisoja och låt koka ca 3 min innan du tillsätter tomaterna och rosmarin..
Låt kycklingen puttra i tomatsåsen på svag värme i ca 30 min.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med grönsaker eller som jag shirataki nudlar.
Jag tillsatte dock lite extra fett när jag åt då jag tyckte receptet var dåligt med fett.Jag hade en msk MCT-olja men funakar även med en klick smör .