Stek med ugnsstekta kålrotpommes
Denna stek på fransyska blev väldigt god . Man får passa på när det är extrapris .

Recept stek
Fransyska ca 1 kg
1,5 dl tamarisoja
2 dl vatten
2 tsk sambal olek
2 msk lökpulver
2 msk vitlökspulver
2 msk chilipulver
2 msk paprikapulver
2 msk timjam
salt och peppar
Lägg i köttbiten i ex en lergryta/gjutjärnsgryta med nätet på. Häll i alla ingridienserna och låt koka i ca 2 timmar. Vänd på steken ca 20e min och passa så att den inte kokar torrt. När steken är klar låt den vila i ca 20 min innan du skär den.
Sås
Använd enklast samma kastrull du kokoat steken . Ta spadet från steken och balnda med ca 3 l grädde,2 msk kalvfond , lite tamari soja och salt och peppar. Låt puttra några minuter !
Kålrotpommes med timjam i ugn
Skala och skär kålroten i önskad form och storlek. Häll olja och krydda med örtsalt, lökpulver och timjamkrydda. Kör i ugnen i ca 20 min på 200 grader eller tills de fått en fin färg.