Mejerifri soockerkaka med smak av kokos och lime med vispad kokosgrädde
Denna sockerkaka är gjord utan mejerier då jag istället använt mig av kokosgrädde istället för vanlig grädde som används annars . En härlig smak av lime och kokos.


Recept
150g smält smör
1 dl kokosgrädde
5 ägg
2 msk sötströ
1 tsk vaniljpulver
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
3 msk kokosflingor
2 tsk bakpulver
saften från två lime
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötning fluffigt och häll i grädde, limesaften och det smälta smören vispa ihop ordentligt, Blanda sedan de torra ingridienserna och häll i med de andra blanda sedan väl igen ( jag använde elvisp) . Smöra en avslång sockerkaksform och lägg i bakplåtspapper så att det klibbar fast i den mörade formen ( detta gör det lätt att bara lyfta ur och vända kakan sedan) . Ställ in i ugnen i 40 min servera med vipas kokosgrädde eller vanlig grädde om du äter mejerier.

Vispad kokosgrädde
Jag använde märken blue dragon då jag vet att den går att vispa och jag gillar den bäst. För att kunna få kokosgrädden vispad behöver den kylas ex i kylskåp över natten då separerar sig grädden från vätskan. Ta sedan ut grädden (inget av vätskan) och sedan kan du vispa till vispgrädde.