Chevrefyllda nötfärsbiffar med vitkålsgratäng och blomkålstabouleh

Dagens fetaost blev nötfärsbiffar fyllda med chevreost inlindade i bacon. Till det serverade jag en vitkålgratäng och en blomkålstabouleh. Mycket gott och omtyckt bland gästerna .






 
Recept biffar 8 port
1 kg nötfärs
1 gul lök
2 äggulor
2 pkt bacon
400 g chevreost
 
Gör såhär :
Hacka lök och blanda med köttfärs och äggulor . Gör sedan biffar ( de kommer två biffar på en ) . Skär chevreosten och lägg emellan två platta biffar, förslut sidorna och linda bacon runt om . Stek dem sedan i stekpanna tills de fått lite färg och färdiggrädda dem i långpanna i ugnen i ca 15-20 min på 200 grader . 

Vitkålgratäng
1 vitkålshuvud
1 gul lök 
300 g Philadelphia 
1 dl grädde
1 msk vitlökspulver
1 msk lökpulver 
1,5 msk tamari soja 
Riven ost 

Gör såhär:
Hacka lök och vitkål och stek mjuk . Lägg över en kastrull och tillsätt grädde, Philadelphia , soja och kryddor . Koka några min. Häll över i en ugnsform och strö över riven ost och in i ugnen i 15 min på 200 grader . 

Blomkålstabouleh 
1 stort blomkålshuvud
2 citron 
4 msk olivolja
Svartpeppar
Salt
1 dl hackad färsk persilija
1 rödlök
3 tomater 

Gör såhär :
Kör blomkålen i en matberedare tills det blir som fina gryn. Pressa citronerna , hacka persilija och häll över tillsamansed olivoljan . Krydda efter smak . Hacka lök och tomaterna och lägg i . Blanda väl och dekorera med citron och persilija .