Ugnsgrillad kycklingfilé med rättikagratäng och rostad paprikacreme

Recept 8 port
8 kycklingfiler
Marinad
3 dl olivolja
3 vitlöksklyftor
Färsk rosmarin
2 lagerblad
Svartpeppar
Chilipulver
Salt
Sås
4 dl créme freiche
3 msk majonäs
1-2 vitlöksklyftor
4-5 grillade paprikor ( finns på burk )
Salt och peppar
Rättikagratäng 8 port
4 stora rättikor
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
4 dl grädde
Salt och peppar
Riven ost
Gör såhär:
Hacka vitlök och lagerblad och valda till marknaden med olja och kryddor. Marinera kynglingfilen , gärna dagen innan eller i några timmar. Grilla sedan i ugnen på 200 grader i ca 30-40 min.
Ta fram en matberedare och lägg paprikan , pressa vitlök . Lägg i resten av ingridienserna och kör en stund till en jämn sås.
Skala rättika och skär tinna skivor , skär lök och pressa vitlöken i en kastrull . Häll på grädden och kryddorna och koka ca 15 min. Häll sedan över i en ugnsform och lägg över riven ost . In i ugnen på 200 grader i ca 20 min tills det fått en fin färg .