Ugnsgrillad kycklingfilé med rättikagratäng och rostad paprikacreme




Recept 8 port
8 kycklingfiler

Marinad 
3 dl olivolja
3 vitlöksklyftor 
Färsk rosmarin 
2 lagerblad
Svartpeppar 
Chilipulver
Salt

Sås
4 dl créme freiche
3 msk majonäs 
1-2 vitlöksklyftor 
4-5 grillade paprikor ( finns på burk )
Salt och peppar 

Rättikagratäng 8 port
4 stora rättikor
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
4 dl grädde
Salt och peppar
Riven ost

Gör såhär:
Hacka vitlök och lagerblad och valda till marknaden med olja och kryddor. Marinera kynglingfilen , gärna dagen innan eller i några timmar. Grilla sedan i ugnen på 200 grader i ca 30-40 min.

Ta fram en matberedare och lägg paprikan , pressa vitlök . Lägg i resten av ingridienserna och kör en stund till en jämn sås. 

Skala rättika och skär tinna skivor , skär lök och pressa vitlöken i en kastrull . Häll på grädden och kryddorna och koka ca 15 min. Häll sedan över i en ugnsform och lägg över riven ost . In i ugnen på 200 grader i ca 20 min tills det fått en fin färg .