Blåbärspannacotta med vispad grädde

Detta blev god efterrätt en helt vanlig lördag, receptet kommer från Bitgitta Höglund men jag har modifierat det lite.





Recept 4 port
2,5 dl blåbär
1 msk pressad citron
3 dl grädde
3 st gelatinblad
1, 5 msk sötning
1 tsk vaniljpulver
Gör såhär:
Börja med att blötlägga gelatinbladen i kallt vatten.Koka upp blåbären och tillsätt citronsaften, låt koka en halv minut ungefär.Mixa bären med en stavmixer..Koka upp grädden, ta bort kastrullen från plattan och låt grädden svalna lite. Blanda i sötning och vaniljpulver.Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma grädden och blanda sedan ner blåbärblandningen.Häll upp i portionsskålar och ställ i kylen ett par timmar så de får stelna.Servera med lite vispad grädde och några färska bär på toppen.