Pulled pork med kålrotspommes.

Pulled pork är väldigt tidskrävande men också egentligen väldigt enkelt att göra och sköter sig sjävt. Det gäller bara att planera sin tid så man inte får maten klar mitt i natten ;)
 
Dagen middag blev i alla fall pulled pork med kålrotpommes, riktigt mumsigt!
 
 
 
 


Detta receptet jag knåpade ihop för ett tag sedan blev väldigt gott. Det tar ju sin lilla tid men det är så värt det då köttet blir så mört och smakerna så goda. 
 
 
 
 

Recept  Marikas pulled pork
 
1,5 kg fläskkarre
2 dl rödvin
1 hel pressad vitlök
1 dl olivolja
2 msk koriander
2 tsk timjam
2 tsk svartpeppar
1 tsk kanel
1 msk salt
0,5 dl stevia ketchup
2 msk worcerstershiresås
2 tsk paprikapulver
2 tsk chilipulver
1 msk dijonsenap
2 msk oxfond (BONGS)
2 msk tamarisoja
1 dl söströ
 
Gör såhär :
Blanda alla ingridienserna till marinaden i en skål. Ta sedan fram två större fryspåsar ( 5 l) och sätt dem i varandra så att du får dem dubbla. Häll sedan i hälften av marinaden i påsen , lägg i köttbiten och häll sedan i resten av marinaden över köttet. Förslut påsen noga det ska inte finnas någon luft kvar. Ställ sedan in i kylen i minst 12 timmar att marinera. När det sedan är dags att tillaga häller du över köttet och marinaden i en stekgryta/ lergryta . Ställ sedan in i ugnen på 175 grader i 7-8 timmar. (Du kan också använda en slowcocker om du har följ då anvisningarna för den )
 
Kålrotpommes 
Skär kålroten i önskad storlek
Koka ca 10 min med grönsaksbuljong
Lägg över på en långpanna med olja och kryddor efter smak. Ugnen ska va på 200 grader i ca 20-30 min tills de fått en fin färg. Mums!