Mandel och parmesanpanerad rödspätta med ratatouille

Dagens middag blev spätta som jag panerat med mandelmjöl och finriven parmesanost. de blir så knapriga och goda. Ratatouille tillsamans till fisken är en utmärkt kombo som jag inspirerades av i senaste numret av Allt om LCHF tidningen, receptet är dock lite modifierat.
 
 
Recept ratatoille
1 aubergine
1 zuccini
2 vitlökklyftor
1 gul lök
saften från 1/2 citron
400 g krossade tomater
1 tsk rosmarin
1 tsk timjam
1 tsk vitpeppar
salt efter smak
1-2 droppar tabasco
 
Gör såhär:
Skär auberginen och zuccinin i bitar . Hacka den gula löken och stek allt tillsamans med smör och de pressade vitlökklyftorna. Stek tills de mjuknat och fått lite färg. Häll över i en kastrull tillsätt de krossade tomterna, citronsaften och kryddorna . Koka ca 15 min!
 
Recept panerade spättan
600 g rödspättafileer
3 dl finriven parmesanost
4 dl mandelmjöl
2 ägg
 
Gör såhär:
Ta fram två djupa tallrikar . Blanda osten och mjölet i en den ena djupa tallriken och i den andra äggen ( vispa upp dem lite) . Doppa fisken först i äggen och sedan i mjölblandningen och stek sedan i smör tills de fått en fin färg. Upprepa i omgångar och servera sedan tillsammans med ratatouillen. Smält även lite smör och häll över för att få i upp fetthalten.