Hallonmuffins med citronsmörkräm
Dessa muffins blev väldigt goda och med citronsmörkrämen blir de ännu godare. För vem gillar inte mycket smör liksom ? ;) Kolhydratahalten blev också väldigt låg ca 1,5 g per muffins vilket är ett stort plus. Dessa godingar gick också hem hos våra gäster som inte är LCHF:are .


Recept hallonmuffins ( 12 st)
1 dl mandelmjöl
0,5 dl pofiber
1 tsk fiberhusk
1 tsk vaniljpulver
0,5 dl pofiber
1 tsk fiberhusk
1 tsk vaniljpulver
0,5 dl sötströ ( går att utesluta/ minska)
1 tsk kardemumma
1 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
4 ägg
1 dl grädde
100 g smör
2 dl frysta hallon
4 ägg
1 dl grädde
100 g smör
2 dl frysta hallon
Gör såhär:
Sätt på ugnen på 175 grader och ta fram 2 bukar. Blanda de torra ingridienserna i en bunke och resten i den andra. Vispa ägg och sötströ lite fluffigt tillsätt sedan grädde och det smälta smöret. . Häll sedan ner de torra ingridienserna och de fysta hallonen i äggblandningen, blanda runt, Häll sedan upp i muffinsformar ( enklast om du har teflonmuffinplåt) och in i ugnen i ca 30 min.
Smörkräm
100 g smör
saften från 1/2 pressad citron
0,5 dl sukrin melis ( kan uteslutas)

Gör såhär:
Ta fram smöret i tid så det är rumsvarmt . Häll på citronsaften och sukrin melis blanda med elvispen så det blir som en krämig massa. Ta enklart en slickepott och bred ut krämen på muffinsen.